06 54 330 330 info@aurasinthubert.nl
Heeft u wel eens gehoord van de Bio-Ethanol haard? Zoals de naam al doet vermoeden brandt deze haard op de brandstof bio-ethanol. Het meest bijzondere aan deze haarden is dat zij, in tegenstelling tot de ouderwetse open haard, geen rookkanaal nodig hebben. Daarom is de bio-ethanol haard ideaal voor huishoudens zonder rookkanaal of gasaansluiting. Dankzij de bio-ethanol kunt u zelfs in een appartement het luxe en sfeervolle gevoel van een open haard ervaren.

Hoe werkt de bio-ethanol haard?
U vult het reservoir van uw haard met bio-ethanol en steekt dit vervolgens aan met een lucifer of aansteker. De bio-ethanol komt dan vrij uit het zogeheten ‘branderbed’. Omdat dit branderbed van keramische steen is gemaakt, verdampt de bio-ethanol. Door dit proces wordt de bio-ethanol als het ware gescheiden van het vuur. Het mooie van dit systeem is dat het uitzonderlijk veilig is. Zelfs wanneer de haard om zou vallen, zou er geen brand kunnen ontstaan. De keramische steen kan namelijk niet lekken.

De voordelen van bio-ehtanol
Een van de grote pluspunten van bio-ethanol is dat het een volledig biologische brandstof is. Het wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en roggen. Wanneer u bio-ethanol verbrandt komt er enkel waterdamp vrij en een kleine hoeveelheid niet-schadelijke kooldioxide. Daarmee is bio-ethanol een schone en veilige keuze als brandstof. Daarnaast is het relatief voordelig om bio-ethanol te branden. Het kost u ongeveer €1,50 om een hele avond bio-ethanol te stoken.

Belangrijk!
Als u eraan denkt om een bio-ethanol haard aan te schaffen, of als u er al een in uw bezit heeft, is het belangrijk om te onthouden dat bio-ethanol een licht ontvlambare stof is. Ga er daarom ten alle tijden voorzichtig mee om en vul het bio-ethanol reservoir alleen bij wanneer het vuur uit staat. Doe dit niet wanneer het vuur nog brand of pas is uitgedoofd.

1
Hallo, kunnen wij je helpen?
Powered by